Ας πιασουμε το νημα απο την αρχη! του Βασιλη Κουτσικου
του Βασίλη Κούτσικου
Υποψήφιος για Δ.Σ. με την ΑΠΑΣΑ
Ανοιχτή Πρωοβουλία Αστυνομικών Αθήνας


Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα 28-29-30/5, θα μας δοθεί η ευκαιρία με την ψήφο μας να αναδείξουμε τα νέα συνδικαλιστικά μας όργανα.
Θέλοντας να κάνω μια σύντομη αναδρομή κυρίως για να αναδειχτεί η αξία αυτής της ψήφου θα ξεκινούσα από το 1985.

Συνάδελφοί μας, οργάνωσαν, ιδρύσαν σωματεία και αγωνίστηκαν σε συνθήκες παρανομίας τότε, με ότι αυτό συνεπάγεται, για να μας αναγνωριστεί το δικαίωμά μας ως ένστολοι εργαζόμενοι στον συνδικαλισμό. Λίγα χρόνια μετά με αγώνες και θυσίες, το δίκαιο αυτό αίτημα κατακτήθηκε. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει διανυθεί  μια πορεία σχεδόν εικοσιπέντε χρόνων που σίγουρα δεν μπορεί να αναλυθεί  λεπτομερώς σ’ αυτό το κείμενο. Σ όλο αυτό το διάστημα συνέβησαν πολλά. Με εργαλείο και όχημα τις συνδικαλιστικές μας  οργανώσεις δόθηκαν μάχες και κερδήθηκαν αιτήματα, εργασιακά (νυχτερινά, πενθήμερα κ.α) και θεσμικά (αξιοκρατικό σύστημα μεταθέσεων, αξιοκρατία στις προσλήψεις, πανελλήνιες) που προσπάθησαν να βελτιώσουν όσο και να προχωρήσουν τον οργανισμό που υπηρετούμε ένα βήμα πιο πέρα σύμφωνα με τις ανάγκες τις εποχής. Δυστυχώς υπήρξαν και μάχες που έπρεπε να δοθούν και δεν δόθηκαν ποτέ, συμβιβασμοί εν κρυπτό, επαγγελματίες συνδικαλιστές που χρησιμοποίησαν όπως και σ’ άλλους εργασιακούς χώρους την συνδικαλιστική τους δράση ως εφαλτήριο για βουλευτικές έδρες δείχνοντας μετέπειτα το πραγματικό τους πρόσωπο ψηφίζοντας μέτρα μείωσης μισθών και υποτίμησης της εργασίας των πρώην συναδέλφων τους που υποτίθεται πως για χρόνια εκπροσωπούσαν.
Τόσο ο κατάλογος με τα θετικά αλλά και με τα αρνητικά θα μπορούσε να αναλυθεί σε μάκρος. Εδώ όμως έγινε μια απλή αναφορά θέλοντας να προσεγγίσω ένα ερώτημα που η συζήτηση με συναδέλφους επαναφέρει συχνά αλλά απασχόλησε και εμένα παίρνοντας την απόφαση να ασχοληθώ ενεργά.
Μας προσφέρει κάτι ο συνδικαλισμός? 
Πριν απαντήσω θα ήθελα να κάνω μια διαπίστωση. Το παραπάνω ερώτημα αλλά και οι αμφιβολίες των συναδέλφων εκπορεύονται κυρίως από το ίδιο το πολιτικό σύστημα και τα συνεργαζόμενα μαζί του ΜΜΕ, που ρημάζει την ζωή την δικιά μας  και ολόκληρης της κοινωνίας χέρι – χέρι με «επαγγελματικές» συνδικαλιστικές ηγεσίες που συνειδητά από κοινού απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα με κύριο σκοπό να τ’ αφήσουμε στα χέρια τους, να το ελέγξουν.
Σ’ ότι αφορά την απάντηση λοιπόν  ΝΑΙ.
Ο συνδικαλισμός είναι το όπλο μας όπως και όλων των εργαζομένων. Ένα όπλο που δεν μας χαρίστηκε αλλά αποκτήσαμε με αγώνες και θυσίες συναδέλφων. Ίσως το μόνο μας όπλο απέναντι σε μια πολιτική που στο όνομα σωτηρίας της εθνικής οικονομίας και αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, εξαθλιώνει εμάς τις οικογένειές μας, ολόκληρη την κοινωνία. Είναι το όπλο με το οποίο οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις εναπομείνασες κατακτήσεις μας αλλά και να συμβάλουμε στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων προσφέροντας πιο αποτελεσματικά το συνταγματικά καταχωρημένο αγαθό της ασφάλειας στην κοινωνία και στον λαό.  
Είναι ίσως από τα τελευταία συλλογικά όπλα που μας έχουν μείνει και ίσως γι’ αυτό το απαξιώνουν με τόση λύσσα.
Εμείς λοιπόν και εδώ έρχεται η αξία που λέγαμε στην αρχή, της ψήφου, αλλά και της εν γένει συμμετοχής που περιλαμβάνει έλεγχο, συμμετοχή και δράση, απαιτείται και μέσω της επερχόμενης εκλογικής διαδικασίας να πάρουμε θέση.
Να ξεβολέψουμε απαξιωμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες μάλιστα ανακυκλώνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και να πάρουμε το όπλο στα χέρια μας μέσω των επιλογών μας.
Προσωπικά επέλεξα την συμμετοχή μου στο συνδυασμό της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας ΑΣτυνομικών Αθήνας που αποτελείτε από νέους συναδέλφους που θέλουμε να πιστεύουμε ότι διακατεχόμαστε από τη άδολη αγωνιστικότητα και το πάθος των πρωτεργατών του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ    

1 σχόλιο:

 1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι Γερμανός και προσφέρω κάθε είδους υπηρεσίες δανείου

  Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ και δίνουμε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο 3% ετησίως. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Αναγνωρίζω το γεγονός ότι η λήψη νόμιμου δανείου υπήρξε ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλό επιτόκιο, ανεπαρκή εξασφάλιση, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους

  Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε

  Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε αμέσως μια απάντηση

  Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

  Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχείο