ΣΚΑΥ: Η υποβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων θα είναι κόκκινη γραμμή...

Φώτο: Τμήμα από τις εγκαταστάσεις της σχολής αστυφυλάκων  Κομοτηνής
"Στη χώρα μας η ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ εκπαίδευση αποτελείται από την ΑΝΩΤΑΤΗ και την ΑΝΩΤΕΡΗ βαθμίδα.

   Σύμφωνα με το αρ. 2 του ν. 3549/07 ορίζεται με σαφήνεια ότι η ΑΝΩΤΑΤΗ βαθμίδα εκπαίδευσης αποτελείται από
α) τα ΑΕΙ, δηλαδή τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και β) από τα ΤΕΙ, δηλαδή τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την ΑΣΠΑΙΤΕ.

   Η ΑΝΩΤΕΡΗ βαθμίδα σύμφωνα με την παράγραφο 7 του αρ. 16 Συντάγματος αποτελείται από διάφορες σχολές οι οποίες παρέχουν επαγγελματική ή άλλη ειδική εκπαίδευση, διάρκειας σπουδών μέχρι 3 έτη, σε τομείς της θρησκείας, υγείας, τέχνης, στο ναυτικό, στον τουρισμό και στη δημόσια τάξη. Από αυτές οι περισσότερες είναι διετούς ή υπερδιετούς κύκλου σπουδών.

   Έτσι, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τη σχετική υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας από το 2005, αλλά και από πριν, ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι της ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης – ΑΝΩΤΑΤΗΣ και ΑΝΩΤΕΡΗΣ βαθμίδας – κατατάσσονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με κατατάξεις σύμφωνα με το βαθμό πτυχίου ή έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις.

   Γι” αυτούς ακριβώς τους λόγους το Υπουργείο μας ψήφισε το νόμο 4058/12 όπου στο αρ. 25 παράγραφος 4 που τροποποίησε το αρ. 41 παράγραφο 4 του ν. 1481/84, ρητά αναφέρεται ότι η παραγωγική Σχολή Αστυφυλάκων ανήκει στις ανώτερες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (αυτό έγινε, μόλις πριν από ένα έτος και συγκεκριμένα το έτος 2012).

    Εξάλλου, η Σχολή Αστυφυλάκων σύμφωνα με το αρ. 1 του Π.Δ. 352/95 είναι Ανώτερη Σχολή Υπερδιετούς Κύκλου Σπουδών.

   Δηλαδή η Σχολή Αστυφυλάκων είναι ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ διάρκειας 5 εξαμήνων, που βέβαια ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ), που είναι διετούς κύκλου σπουδών (4 εξάμηνα).

   Όπως πληροφορηθήκαμε, με το νέο σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας (στα πρότυπα του ν. 2800/00 που ιδρύθηκε το ΑΕΑ), δυστυχώς για ακατανόητους λόγους, Η ΤΩΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, δημιούργησε διάταξη με την οποία θα ορίζεται ότι η Σχολή Αστυφυλάκων είναι Ανώτερη Σχολή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…  Αυτό στην ουσία ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ τη ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΤΗ ΘΕΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕ ΙΕΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Οι διαφορές είναι τεράστιες και καταστρέφει οικονομικά, εργασιακά, ηθικά και κοινωνικά χιλιάδες αστυνομικούς.

   Η Σ.Κ.Α.Υ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ:

- Γιατί τώρα, που πρόκειται να γίνει το νέο μισθολόγιο των Αστυνομικών και γενικά των Στρατιωτικών, η Κυβέρνηση προωθεί τέτοια διάταξη;

- Γιατί στο νέο σχέδιο νόμου αναγράφει ότι καταργείται η διάταξη της παραγράφου 4 του αρ. 41 του ν. 1481/84 που τροποποιήθηκε με τον πρόσφατο ν. 4058/12, δηλαδή αφαιρείται το ότι η Σχολή Αστυφυλάκων είναι ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ; Άρα, άλλα νομοθέτησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και άλλα νομοθετεί σήμερα η τωρινή!!!

- Οι απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων 5 εξαμήνων είναι γενικοί ανακριτικοί υπάλληλοι του αρ. 33 του ΚΠΔ, με αυξημένα καθήκοντα στην προδικασία (προανάκριση τακτική – αυτεπάγγελτη και προκαταρκτική εξέταση), έχουν υψηλού επιπέδου γνώσεις και μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα με έναν αξιωματικό, εκτός από τη διενέργεια διοικητικών εξετάσεων…
- ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1995 ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 25.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ, ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΡΙΞΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΔΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 100.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ…

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ
Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0 σχόλια:

Αρχείο