Σληρές φωτογραφίες: Αμερικανοί στρατιώτες βιάζουν κρατούμενη

Φώτο που αποκάλυψε το αμερικανικό δίκτυο CBS
Διεθνή αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες που καταγράφουν με τον πιο τραγικό τρόπο την κόλαση που επικράτησε στις φυλακές του Αμπού Γράιμπ στο Ιράκ, όπου κρατούμενοι βασανίζονταν και δολοφονούνταν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι στρατιώτες έφθαναν ακόμη και στο να τους βιάζουν.
Τις φωτογραφίες αποκάλυψε το αμερικανικό δίκτυο CBS και είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Σε αυτές απεικονίζονται τέσσερις Αμερικανούς στρατιώτες να βιάζουν μια Ιρακινή και να έρχονται ως μια ακόμη απόδειξη των όσων θηριωδιών συνέβησαν στη συγκεκριμένη φυλακή.
Φώτο: Αμπού Γράιμπ-Ομαδικός βιασμός κρατουμένης
Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που απεικονίζουν πράξεις βιασμού είτε ως «μέθοδο συγκομιδής πληροφοριών» είτε απλά ως ένα αρρωστημένο βασανιστήριο, ωστόσο, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση Ομπάμα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Φώτο: Αμπού Γράιμπ-Ομαδικός βιασμός κρατουμένης
Ο λόγος το γεγονός πως ενώ, τον Απρίλιο, είχε συμφωνήσει να βγουν στη δημοσιότητα περίπου 2.000 φωτογραφίες που βρίσκονταν χαμένες κάπου στα σκοτεινά υπόγεια του Πενταγώνου, λίγο καιρό μετά έκανε πίσω.
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού γίνεται λόγος για πιέσεις υψηλόβαθμων στρατιωτικών προς τον Μπαράκ Ομπάμα να μη δημοσιευθούν τέτοιες φρικιαστικές εικόνες καθώς θα θέσουν σε κίνδυνο στρατιωτικές διμοιρίες.


Πηγή: bloko

0 σχόλια:

Αρχείο