Επιστολή ΑΝΑΕΔ στο MEGA

Για “φθηνή προπαγάνδα” κατηγορεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η ΑΝΕΑΕΔ. Αφορμή οι διαρροές οι οποίες γίνονται και σύμφωνα με τις οποίες “υπάρχει «τρύπα» 200 εκατ. € από το 1,5 δις € του δημοσιονομικού κενού του 2013, η οποία οφείλεται στο ότι δήθεν οι συντάξεις των αποστράτων στρατιωτικών συνεχίζουν να υπολογίζονται με το «παλιό μισθολόγιο».


Σε επιστολή της προς το MEGA που κοινοποίσε σ΄ όλα τα
ΜΜΕ αναφέρει:


“Για ακόμη μία φορά, βάζετε στο στόχαστρο τους στρατιωτικούς ως δήθεν συνυπεύθυνους για το δημοσιονομικό κενό του 2013, αναπαράγοντας με αυτόν τον τρόπο, ακούσια θέλουμε να πιστεύουμε, τη φτηνή προπαγάνδα του οικονομικού κυβερνητικού επιτελείου.
Συγκεκριμένα, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού σας, της 22-6-2013, σε ρεπορτάζ της κυρίας Σοφίας Δήμτσα, μεταδόθηκε ότι υπάρχει «τρύπα» 200 εκατ. € από το 1,5 δις € του δημοσιονομικού κενού του 2013, η οποία οφείλεται στο ότι δήθεν οι συντάξεις των αποστράτων στρατιωτικών συνεχίζουν να υπολογίζονται με το «παλιό μισθολόγιο».

Επί της ουσίας συνοπτικά ισχύουν τα παρακάτω:
  -Το μισθολόγιο των εν ενεργεία στρατιωτικών έχει μειωθεί, από της ενάρξεως των περικοπών μέχρι σήμερα 3 φορές, με τελευταία αυτή του Ν. 4093/12 και ύψος συνολικών μειώσεων της τάξης του 45%.
  -Οι στρατιωτικές συντάξεις, οι οποίες υπολογίζονται επί των ποσών του ως άνω μισθολογίου, πέραν τις εξ αυτού μειώσεις, έχουν υποστεί ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ και όλες τις μειώσεις που υπέστησαν οι λοιπές συντάξεις, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση, από της ενάρξεως των περικοπών, να αναρριχάται στο 60%!
  -Οι στρατιωτικές συντάξεις σήμερα, στα ίδια συντάξιμα χρόνια, είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες πολιτικές (Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα), ακόμη και από αυτές συνταξιούχων αποφοίτων Δημοτικού ή τριταξίου Γυμνασίου!
  -Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία συναδέλφων που έχουν τεθεί υπόψη, τόσο του κου Πρωθυπουργού, όσο και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Σταϊκούρα (χωρίς αντίκρουση), οι πραγματικές εξοικονομήσεις κονδυλίων, από τις μειώσεις των στρατιωτικών συντάξεων που προέρχονται ΜΟΝΟ από τις μειώσεις του μισθολογίου των στρατιωτικών του Ν.4093/12, έχουν υπερκαλύψει τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου για το έτος 2013, καλύπτοντας μάλιστα προκαταβολικά από το 2013 και τις απαιτήσεις των ετών 2014 και 2015!
  -Παράλληλα, χρίζουν ιδιαίτερης μνείας τα παρακάτω:
o Ενώ ήταν γνωστό ότι οι μισθοί και οι συντάξεις των στρατιωτικών είχαν ήδη κατρακυλήσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, εν τούτοις το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έθεσε νέες περικοπές στο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎΣ, για τα έτη 2014 και 2015.
o Eνώ έχει αποδειχθεί ότι έχουν υπερκαλυφθεί οι απαιτήσεις του μεσοπρόθεσμου, μέχρι το 2015, που επί της ουσίας ακυρώνουν κάθε σκέψη και δικαιολογία για νέες μειώσεις, έρχεται το ΥΠ.ΟΙΚ. και διπλασιάζει τις απαιτήσεις και πάλι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎΣ, προφανώς σε μία τακτική, η οποία θα συμψηφίσει τις δεδομένες υπερκαλύψεις και θα διατηρήσει την απαίτηση για τις νέες μειώσεις ζωντανή και δήθεν επιβεβλημένη.
Αν και έχουμε μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων και επιστολών να σας παραθέσουμε, τόσο της ΑΝΕΑΔ όσο και άλλων φορέων, θα σας παραπέμψουμε μόνο στην προχθεσινή συνοπτική μας ανακοίνωση (http://www.aneaed.gr/index.php/announcements/item/659-epikolpa), την οποία επαναλαμβάνουμε έχετε λάβει και εσείς χωρίς να την λάβετε υπ όψη σας, ώστε σε περίπτωση που η παραπληροφόρηση των τηλεθεατών σας δεν είναι σκόπιμη και κατευθυνόμενη, να αποκαταστήσετε την αλήθεια το ταχύτερο δυνατόν. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουμε πλέον περιθώρια να συνεχίσουμε να πιστεύουμε για το κανάλι σας, ότι έως σήμερα πιστεύαμε, δηλαδή ότι το κανάλι σας, στο χώρο της ενημέρωσης, δεν είναι τοποθετημένο μεταξύ των «παπαγάλων» και «λαγών».
Επειδή δε κατά πληροφορίες, το ως άνω «ρεπορτάζ» σας, αναπαράγεται και από άλλα ΜΜΕ, η παρούσα κοινοποιείται σε όλα τα ΜΜΕ
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση”.
.

0 σχόλια:

Αρχείο