Κυνόδοντας.

Χώρα: Ελλάδα
Γλώσσα: Ελληνικά
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Λάνθιμος
Σύμφωνα με τους ίδιους τους συντελεστές της, «η ιδέα του Κυνόδοντα γεννήθηκε από σκέψεις σχετικά με το μέλλον της οικογένειας. Το πώς o θεσμός της οικογένειας θα εξελιχθεί στο μέλλον και για το τι θα συνέβαινε αν αυτός ο κοινωνικός οργανισμός σταματούσε να υπάρχει όπως τον γνωρίζουμε (...)
Προσπαθήσαμε να κάνουμε τον Κυνόδοντα το αντίθετο μιας κλειστοφοβικής ταινίας. Γι' αυτό τοποθετήσαμε τη δράση σε ένα εύπορο σπίτι με πισίνα και πράσινο. Υπάρχουν πολλές σκηνές που διαδραματίζονται εξωτερικά σε έναν όμορφο κήπο, ο οποίος φυσικά περικλείεται από έναν ψηλό φράχτη. Για τα παιδιά αυτά, αυτό είναι ο κόσμος. Ακριβώς αυτό άλλωστε μας ενδιέφερε: ο περιορισμός της αντίληψης ενός ανθρώπου (...)»
Στην ταινία υπάρχουν αναφορές για την εκπαίδευση των σκύλων (με αφορμή τον σκύλο του σπιτιού τον οποίο ο πατέρας έχει παραχωρήσει προς εκπαίδευση), που παραπέμπουν στην θεωρία τηςκλασικής εξάρτησης, όπως την ανέπτυξε ο Ιβάν Παβλόφ. Στα χαρακτηριστικά ακόμα της ταινίας είναι η σχεδόν παντελής έλλειψη μουσικής επένδυσης (υπάρχει μόνο όπου απαιτείται βάσει σεναρίου), αλλά και ορισμένες σκηνές αληθινού σεξ, κινηματογραφημένες με ρεαλιστική και όχι πορνογραφική αντίληψη.

0 σχόλια:

Αρχείο