Κείμενο παρέμβασης Α.Π.ΑΣ. εν όψει του 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Υ.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
(Α.Π.ΑΣ.)

Ξεκινήσαμε ως Α.Π.ΑΣ.Α. στις πρόσφατες εκλογές στην Αθήνα. Όραμά μας η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ να αφουγκραστεί, να εκφράσει, να αγωνιστεί δίπλα και μαζί με κάθε συνάδελφο απανταχού στην Ελλάδα.


ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Μία Ευρώπη και μία Ελλάδα, παραδομένα όργανα στα κελεύσματα των αδιόρατων ‘’αγορών’’ και ενός ακραίου εκμεταλλευτικού συστήματος που δείχνουν το πιο ωμό και άγριο πρόσωπό τους σήμερα, εξαπολύοντας πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, δεν μας εκφράζουν.
Σε αυτό τον πόλεμο ως εργαζόμενοι τοποθετούμαστε ξεκάθαρα εκεί που μας πρέπει, μαζί με τα παιδιά και τους γονείς μας.
Επιστρέφουμε το ερώτημα που δικαίως μας ταλανίζει: ‘’Τί Αστυνομία θέλουμε;’’ και το απευθύνουμε στους κυβερνώντες. Πείτε μας τί κοινωνία θέλετε για να σας πούμε τί Αστυνομία θα έχετε.
Επαναπροσδιορίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, ξεπερνάμε συνδικαλιστικές ελίτ, επιστρέφουμε στον Έλληνα Αστυνομικό και τον καλούμε να δράσει υπερασπιζόμενος αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα, η αξιοκρατία υπερασπίζοντας πρώτα απ’ όλα την προσωπική αλλά και εργασιακή του αξιοπρέπεια.

ΕΠΕΙΔΗ:
  • Ακόμα δεν έχει καθοριστεί το ‘’πλαφόν’’ σε ανθρώπινες ζωές για να χαρακτηριστεί το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο.
  • Είναι ομηρία να μην ξέρεις τι δουλεύεις την επόμενη μέρα.
  • Η νυχτερινή βάρδια δεν είναι βραδινή έξοδος διασκέδασης αλλά αποστερεί μία μέρα από το προσδόκιμο ζωής του Αστυνομικού. Κοστολογείται – όταν πληρώνεται - στα 15 ευρώ.
  • Στα 60 του ένας Αστυνομικός είναι ότι και ένας ποδοσφαιριστής στα 40 του, παλαίμαχος σκιά του εαυτού του. Η σύνταξη μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας είναι εισιτήριο πρώτης θέσης για τον άλλο κόσμο.
  • Φοιτητική άδεια 10 ημερών είναι υποκρισία, κλειστές σχολές Αστυνομίας είναι πισωγύρισμα και παραγωγικές σχολές χωρίς βαθμολόγιο κοροϊδία.
  • Υγεία, Παιδεία και Ασφάλεια είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα αγαθά και δεν νοείται να μπαίνουν στην προκρούστια κλίνη του Μνημονίου.
  • Ένα συνδικάτο Αστυνομικών, διστακτικό, κοινωνικά αποκλεισμένο και διαλλακτικό στην απαξίωση σε αυτή την ιστορική συγκυρία είναι ολέθριο.
  • Χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δόθηκε.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝΤΑΙ.

Η Γραμματεία της Α.Π.ΑΣ.
Επισκεφθείτε τη σελίδα μας www.apasa.gr


0 σχόλια:

Αρχείο