Το κείμενο της τοποθέτησης του ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ Μανώλη,αντιπρόσωπο Ε.ΑΣ.Υ.Α., μέλος Α.Π.ΑΣ..Α., στο 23ο συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι,

Οι συνθήκες διαβίωσης σήμερα, περισσότερο από ποτέ, βρίσκονται για τον Έλληνα Αστυνομικό μαζί με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στο ναδίρ. Πιο συγκεκριμένα:


 • φτώχεια χτυπάει την πόρτα μας και δυστυχώς σε πολλούς έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της.
 • τα πλαίσια της δουλειάς μας καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κοινωνία στα πρόθυρα διάλυσης, αφού σύμφωνα με την eurostat στην τελευταία της έκθεση το 34.6% του πληθυσμού είναι στα όρια της φτώχειας, το 19.5% του πληθυσμού στερείται των στοιχειωδών μέσων διαβίωσης και 2.500.000 είναι οι άνεργοι του ενεργού πληθυσμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση της εγκληματικότητας,αυτοκτονίες κλπ.
 • -Η μείωση δαπανών, που προβλέπεται στο νέο προϋπολογισμό του 2014 του Υπουργείου μας, υπερβαίνει το 10% σε σχέση με το 2012.
 • ια την συντήρηση των οχημάτων όλου του Υπουργείου μας τα κονδύλια για το 2008 ήταν 17.000.000 ευρώ περίπου, ενώ για το 2014 προβλέπονται λίγο πάνω από τα 10.000.000 ευρώ με συνέπεια ο παροπλισμένος στόλος να φτάνει τα 4.000 οχήματα.
 • -Οι αποδοχές και οι συντάξεις μας θα περικοπούν κι άλλο. Συγκεκριμένα, από περίπου 1.54 δις ευρώ το 2012 θα μειωθούν σε λιγότερο από 1.1 δις ευρώ το 2014, χωρίς όμως να υπολογίσουμε την αύξηση της φορολογίας και της κατάργησης των φοροαπαλλαγών(π.χ. ενοίκια).
 • -Το 2014 το κονδύλι για τα νυχτερινά και τα πενθήμερα είναι 41.600.000 ευρώ, όταν απαιτούνται 47 με 48 εκατομμύρια ευρώ με τον περιορισμό των 488 ωρών για τα νυχτερινά και την μείωση της ωριαίας αμοιβής στα 2.60 ευρώ από 2.93 ευρώ.
 • -Ξεπουλήθηκαν η Γ.Α.Δ.Α, η Γ.Α.Δ.Θ, η Δ.Ε.Ε, η Γ.Α.Δ. Σερρών και το Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών.
 • α περισσότερα τμήματα είναι σε άθλια κατάσταση με τις συνθήκες υγιεινής στα κατ' επίφαση κρατητήρια να θυμίζουν ανέκδοτο, μη τηρώντας το Π.Δ. 45/1986 ''Περί υγιεινής''.
 • -Μετατραπήκαμε σε σωφρονιστικοί υπάλληλοι στα κέντρα κράτησης/στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 • -Επομισθήκαμε 52 επιπλέον αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και την εισφοροδιαφυγή, χωρίς να προσλαμβάνονται νέοι συνάδελφοι.
 • μετάθεση σε μια θέση στην επαρχία έγινε όνειρο θερινής νυχτός, αφού το δόγμα είναι να υπηρετούμε όλοι στην Αθήνα για να επανδρώσουμε νέες διμοιρίες στα ΜΑΤ αλλά και τις ομάδες ΔΕΛΤΑ, αφήνοντας τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας στον αέρα.
 • α επικουρικά μας ταμεία κατεδαφίζονται αφού έχουμε μείωση των εισφορών από τον λεγόμενο κοινωνικό πόρο του 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη διαφήμιση και του 5% των εισιτηρίων υπέρ ΤΕΑΕΧ και ΤΕΑΥΑΠ. Συγκεκριμένα από 6.890.167 ευρώ το 2011 σε 3.159.282 ευρώ έως τον Ιούλιο του 2013, αφού δεν τα καταβάλουν κανονικά, ως όφειλαν, οι μεγιστάνες των Μ.Μ.Ε. όπως το MEGA,ANT1,OTE tv κλπ.


Για όλα αυτά θέλουμε ένα συνδικάτο δυναμικό, όχι χειροκροτητή, που θα αντικρούσει την λογική του μικρότερου κακού, ένα κίνημα μαζικό και οργανωμένο με ενότητα.
Και η πραγματική ενότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε αγωνιστική κατεύθυνση.
Καλούς αγώνες λοιπόν.
Σας ευχαριστώ.O Αντιπρόσωπος της Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΜΑΡΓΕΤΑΚΗΣ Εμμανουήλ
0 σχόλια:

Αρχείο