Ένωση Καρδίτσας : Δεν εφαρμόζουν την νομοθετική διάταξη για την εβδομαδιαία ανακοίνωση υπηρεσίας

Ένωση Καρδίτσας : Δεν εφαρμόζουν την νομοθετική διάταξη για την εβδομαδιαία ανακοίνωση υπηρεσίας
Πολλοί είδαν το τυράκι, όχι όμως και την παγίδα στο Π.Δ. για το θέμα της έγκαιρης ανακοίνωσης της υπηρεσίας των αστυνομικών, όπως από τις 19 Δεκεμβρίου είχε διαβλέψει ο 2ος αντιπρόεδρος της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΣΥΦΥ, Γιάννης Τοτονίδης (Δείτε στο τέλος του θέματος).


Είκοσι ημέρες
μετά, η ένωση Καρδίτσας καταγγέλλει ότι στην ουσία το Π.Δ. δεν εφαρμόζεται, εξαιτίας ερμηνειών και παρερμηνειών της διοίκησης...
Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Όπως σας είναι γνωστό με το ΠΔ 173/ 2013 (Φεκ.1 Α-274) τροποποιείται η παράγραφος 7 του άρθρου 1 του Π.Δ.394/2001 <<χρόνος εργασίας Αστυνομικού προσωπικού>> και επιβάλλεται η υποχρεωτική ανακοίνωση της Υπηρεσίας, σε εβδομαδιαία βάση ειδικότερα μέχρι την 14:00 ώρα κάθε παρασκευής και καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας ήτοι από 06:00 ώρα της επόμενης μέχρι την 06:00 της μεθεπόμενης δευτέρας. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση μας, δυστυχώς, στις περισσότερες Υπηρεσίες της Α.Δ. Καρδίτσας, δεν εφαρμόζεται η ανωτέρω νομοθετική διάταξη, αν και έχει δημοσιευθεί από τις 16-12-2013.
Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση αποτελούσε χρόνιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος το οποίο εισακούστηκε και εγκρίθηκε, τόσο από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και προστασίας του Πολίτη όσο και από την φυσική ηγεσία του Σώματος.
Με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, επιτυγχάνεται:
Α) Η ορθολογική χρήση του προσωπικού καθώς, οι καθημερινές υπηρεσίες κάθε τμήματος, (αξιωματικοί υπηρεσίας, σκοποί, γραμματειακή υποστήριξη, εποχούμενες περιπολίες, δικαστήρια) οι αθλητικές εκδηλώσεις και οι εξορμήσεις που διατάσσονται από την Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας είναι γνωστές από πριν και μπορούν να προγραμματιστούν τα μέτρα και το προσωπικό που θα απασχοληθεί.
Β) ο Αστυνομικός πλέον θα γνωρίζει την υπηρεσία που θα εκτελέσει κατά την διάρκεια της εβδομάδας και θα μπορεί να προγραμματίσει και να εκπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις, απέναντι στην οικογένειά του ισότιμα, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. 
Κ. Διευθυντά,
είναι αντιληπτό ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και παρακαλούμε να δώσετε σαφείς οδηγίες στους διοικητές των τμημάτων, για την έκδοση της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση. Η ένωσή μας, είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματα των μελών της με κάθε νόμιμο τρόπο, ζητώντας αν χρειαστεί και την συνδρομή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Η ανακοίνωση από το PoliceNet.gr

Διαβάστε τί έγραφε τρεις μόνο ημέρες μετά τη δημοσίευση του Π.Δ. ο κ. Τοτονίδης...
"Ενημερωτικό - δικαίωση σε αιτημα μας απο το 2011 ( ναι μεν αλλά !!): με το ΠΔ. 173/2013 το οποίο κοινοποιηθηκε στις Υπηρεσίες , μεταβάλλονται διατάξεις του ΠΔ.394/2001 σχετικές με την εκδοση της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα μεταβάλλει την παρ.7 του αρθρου 1 του ΠΔ 394/2001 και την διατυπώνει ως εξής : " Η υπηρεσία ανακοινώνεται υποχρεωτικά , σε εβδομαδιαία βάση και ειδικότερα μέχρι 14:00 ώρα κάθε Παρασκευής και καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας ήτοι απο την 06:00 ώρα της μεθεπόμενης Δευτέρας, δυνάμενη παντως να τροποποιηθεί οποτεδήποτε, εφόσον σοβαρές ή επειγουσες υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν".

Αυτό που πρεπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ποτε και ποιος για τις Υπηρεσιακές ανάγκες. Γιατι αν ειναι όπως το φανταζομαστε και το συζηταμε , ... δεν θα εφαρμοστεί ΠΟΤΕ !!!. Κρατηστε τα καλα και θα αγωνιστούμε για τα στραβα ! "

bloko

0 σχόλια:

Αρχείο