Υπόθεση Τζατζανά...Η μεθοδευση παραπομπης της συναδελφου ΤΖΑΤΖΑΝΑΣ  Σταυρουλας στο δευτεροβαθμιο Πειθαρχικο Συμβουλιο μετα απο μια αθωωτικη πρωτη κριση με ψηφους 5-0 και η τελικη επιβολη προστιμου θεωρουμε πως προκειται για μια προσπαθεια τρομοκρατησης και αμφισβητησης του ενστολου συνδικαλιστικου κινηματος.
Ως Ανοιχτη Πρωτοβουλια Αστυνομικων δηλωνουμε πως τετοιες προσπαθειες οπισθοδρομησης και συρρικνωσης δικαιωματων που κατακτηθηκαν με αγωνες θα πεσουν στο κενο με την κοινη δραση και τους αγωνες ολων των εργαζομενων με στολη.

Τα ενεργούμενα των Δένδια- Παπαγιαννόπουλου τιμώρησαν την Τζατζανά


Όπισθεν ολοταχώς σε χρόνους δίσεχτους πραγματοποίησε  η ηγεσία της αστυνομίας, που την οδηγεί μέσα στον μεσαιωνικό σκοταδισμό της λογοκρισίας, της φίμωσης και της χειραγώγησης. Ή τουλάχιστον σ' αυτό φαίνεται ότι αποσκοπεί.
Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου στο οποίο έσυρε η ηγεσία την πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών Ροδόπης, μετά την αυτονόητη κι αυτοδίκαιη απόφαση του πρωτοβάθμιου να την αθωώσει από την κατηγορία της ... απείθιας!
Η κ. Τζατζανά στάθηκε στην πύλη της σχολής αστυφυλάκων Κομοτηνής, τη μοιραία νύχτα που οι Παπαγιαννόππουλος και Δένδιας αποφάσισαν να την μετατρέψουν από σχολή σε στρατόπεδο και να φυλακίσουν μετανάστες δίχως κανένα προηγούμενο διάλογο ή καμία έγκριση της τοπικής αστυνομίας και της τοπικής κοινωνίας.
Εξ' ου και η αυτοδίκαιη αντίδραση της κ. Τζατζανά που κατήγγειλε τη μεταβολή χρήσης της σχολής σε αποθήκη ψυχών. Η απόφαση του πρωτοβάθμιου συμβουλίου όμως δεν άρεσε στην ηγεσία που θέλει ποδηγετούμενο   και χαλιναγωγημένο τον συνδικαλισμό, ώστε να περνά αβρόχοις ποσί οτιδήποτε στρέφεται κατά της αστυνομίας και της κοινωνίας. Γι αυτό και ανάγκασαν το δευτεροβάθμιο συμβούλιο να κάνει προσφυγή κατά της απόφασης και να υπαγορεύσει στους εντεταλμένους νενέκους της την απόφαση.
Και μπορεί η ποινή να θεωρείται συμβολική (250 ευρώ με ψήφους 3 -2), είναι ωστόσο ουσιαστική για την ελευθερία του ένστολου συνδικαλισμού, που για πρώτη φορά μετά από αμνημόνευτη σειρά ετών, βλέπει να επιχειρούν κάποιοι να τον βάλουν στον γύψο.


Η υποθεση στη Βουλή...
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ.Υπουργό
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Η παραπομπή της Ανθυπαστυνόμου της ΕΛ.ΑΣ. Σταυρούλας Τζατζανά στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο


Η παραπομπή της Ανθυπαστυνόμου της ΕΛ.ΑΣ. ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλας, Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας με το ερώτημα της αργίας με απόλυση, στρεφόταν κατάφωρα κατά του συνδικαλιστικού δικαιώματος των Αστυνομικών. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την 18-09-2013 έκρινε ομόφωνα αθώα την Ανθυπαστυνόμο για τις κατηγορίες που της είχαν αποδοθεί, ενώ συμμετείχε σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, τον Αύγουστο του 2012, όταν μετατράπηκαν οι αστυνομικές εγκαταστάσεις σε κέντρο κράτησης αλλοδαπών χωρίς χαρτιά.

Προς έκπληξη, όμως, όλων η αστυνομική διοίκηση αποφάσισε να παραπέμψει στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, παρόλο που το Πρωτοβάθμιο είχε αποφασίσει ομόφωνα.

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, επεσήμανε ότι «η νομιμότητα των συνδικαλιστικών της ενεργειών την ημέρα εκείνη, κρίθηκε ήδη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχθηκε ότι οι πράξεις που τέλεσε η Πρόεδρός μας δεν είναι πειθαρχικά κολάσιμες. Από τη συνολική επισκόπηση και αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας και από τα πραγματικά περιστατικά που ανεδείχθησαν κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να συγκροτήσουν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος που της αποδιδόταν με την παραπεμπτική διαταγή και με ψήφους 5-0 αποφάνθηκε υπέρ της απαλλαγής της από κάθε κατηγορία».
Επειδή προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η τελευταία απόφαση για την παραπομπή της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο,
Επειδή φρονούμε ότι πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Γιατί δεν έγινε αποδεκτή η ομόφωνη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου;
2.Δεδομένου ότι το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχουν νέα στοιχεία, ποια η σκοπιμότητα της παραπομπής της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο;
3.Τι σκοπεύετε να πράξετε, ούτως ώστε να κατανοήσει η Ηγεσία της Αστυνομίας ότι πρέπει να σέβεται τη συνδικαλιστική ελευθερία και να προστατεύει τη συνδικαλιστική δράση;
4.Πόσες προσφυγές έχουν ασκηθεί κατά όμοφωνων αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα;
   
Οι ερωτώντες βουλευτές
Τσουκαλάς Δημήτριος

Διακάκη Μαρία

Καφαντάρη Χαρά

Παναγούλης Στάθης

Καρά Γιουσούφ Αϊχάνπηγή:bloko.gr,enstoloi.gr

0 σχόλια:

Αρχείο