Επίσκεψη Α.Π.ΑΣ.Α. στα Αστυνομικά Τμήματα Τάξης και Ασφάλειας Κυψέλης και Κολωνού   

Η Α.Π.ΑΣ.Α (Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας) στα πλαίσια των δράσεων της στους χώρους εργασίας των συναδέλφων,με σκοπό την ανάδειξη και την πίεση για λύση των πολλών προβλημάτων,αλλά και της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών ως πρός την αποτελεσματικότητα του οπισθοδρομικού κατά γενική ομολογία μοντέλου αστυνόμευσης που προωθεί το υπουργείο και η κυβέρνηση, επισκέφθηκε την εβδομάδα που πέρασε,στις 10/03/2014 το Αστυνομικό τμήμα τάξης και ασφαλείας της Κυψέλης και στις 14/03/2014 του Κολωνού,με αντιπροσωπεία εκλεγμένων αντιπροσώπων στη Π.Ο.Α.Σ.Υ και μέλη της Ε.Α.Υ.Α.

Δυστυχώς γίναμε αποδέκτες συναισθημάτων απογοήτευσης και ανασφάλειας απο την πλειοψηφία των συναδέλφων,τόσο για τους ίδιους,όσο και για τις οικογένειες τους.Οι κυριότεροι λόγοι αυτής της κατάστασης είναι οι άθλιες οικονομικές αλλά και εργασιακές συνθήκες που βιώνει το σύνολο του προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ.
  Διαπιστώσαμε οτι το κυρίαρχο ζήτημα της προσωπικής ασφάλειας του αστυνομικού για το υπουργείο, αποδεικνύεται ότι,δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες αφού η έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων είναι μεγάλη.Συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε ότι μεγάλες παρτίδες γιλέκων έχουν λήξει ή θα λήξουν σύντομα.
  Ενδεικτικά στο Α.Τ Κυψέλης απαιτούνται 100 περίπου τεμάχια και αντί γιαυτό είναι λειτουργικά μόνο 20 σε κοινή χρήση από όλους,με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή και την αντοχή τους στο μέλλον.Σε αυτό το πρόβλημα πρέπει να λάβουν υπόψην τους οι αρμόδιοι του υπουργείου ότι είναι αδύνατον ο αστυνομικός με τους μισθούς πείνας,να αγοράσει αλεξίσφαιρο γιλέκο δίνοντας σχεδόν ενα μηνιαίο μισθό για να διαφυλάξει τη ζωή του!
  Επειδή λοιπόν βαρεθήκαμε τις δηλώσεις φιλαυτίας μπροστά στις κάμερες και τα λογής επικοινωνιακά τεχνάσματα πρός άγραν ψήφων, ιδού η ρόδος, με προμήθεια ατομικών αλεξίσφαιρων γιλέκων σε όλους τους αστυνομικούς που δουλεύουν σκοποί και στο δρόμο άμεσα!
  Τραγικές όμως είναι και οι εργασιακές συνθήκες,κυρίως στα Τμήματα ασφάλειας,με κρατητήρια αποθήκες που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές, με την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω μειωμένου προσωπικού και ανορθολογικά κατανεμημένου σε θέσεις με αντικείμενο κυρίως κατασταλτικό σε βάρος των νομίμων διεκδικήσεων του λαού και σε επιχειρήσεις σκούπα εναντίων μεταναστών στο κέντρο άνευ ουσίας,αφήνοντας ουσιαστικά τις γειτονιές χωρίς αποτελεσματική αστυνόμευση,αφού τα τμήματα έχουν μόνο γραφειοκρατικό ρόλο,σε συνδυασμό με τα συνεχή μέτρα σε γήπεδα και άλλα πάρεργα,τύπου Ξένιος Δίας,φύλαξη σε κέντρα κράτησης ,με τις επιπλέον αρμοδιότητες της παράλογα καταργημένης δημοτικής αστυνομίας κ.λ.π.
  Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους συναδέλφους αλλά καταντάει και κοροϊδία η μη εφαρμογή του Π.Δ 173/2013, με την διάταξη που ρητά ορίζει το προγραμματισμό και έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση αλλά και οι εγκύκλιες διαταγές που υπογράφονται απο τον αρχηγό της Αστυνομίας για την πίστη τήρηση και εφαρμογή του ανωτέρω Π.Δ.
  Επιτέλους πρέπει να τηρηθεί ο νόμος αυτός,είναι αίτημα όλων.

  Είναι υποχρέωση της ένωσης να πάρει άμεσα,όλα εκείνα τα νομικά μέτρα που απαιτούνται για την τήρηση του Π.Δ, εναντίον όλων όσων με προσχήματα δεν το εφαρμόζουν και δεν επιτρέπουν πρακτικά να τηρηθεί εξαιτίας των συνεχών μέτρων τάξης που απορροφούν το προσωπικό των τμημάτων αλλά και τα ρεπό τού ίδιου προσωπικού.
  Η ομηρεία της οικογενειακής και προσωπικής ζωής μας πρέπει να σταματήσει επιτέλους,μη ξέροντας τι θα δουλεύουμε την επομένη μέρα.
  Η Α.Π.ΑΣ.Α θα συνεχίσει με την παρουσία της στους χώρους εργασίας των συναδέλφων, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση να δίνει τη μάχη για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του εργαζόμενου/ης αστυνομικού.

Η γραμματείας της Α.Π.ΑΣ.Α
ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤ/ΝΟΣ
ΔΑΛΑΜΠΙΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΑΡΓΕΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ3 σχόλια:

 1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!!! ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ...ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!! ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ!!!!! ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή επειδή κάποιοι δεν τιμούν τον όρκο τους πρεπει οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην αστυνομία να κολυμπούν στα σκατα;τι λογική είναι αυτή;άλλωστε όσο οι εργασιακές συνθήκες προοδεύουν τόσο και η ποιότητα,επαγγελματισμός και η δημοκρατία ανεβαίνουν.

   Διαγραφή
 2. μαλλον kilavros δε τη ξερεις τη δουλεια μας..κι αν καποιος κανει κανα μεροκαματο στο χρονο που του μενει..να σε σιγουρος οτι δε το κανει επειδη ειναι εργασιομανης και με το κινδυνο να τον ρουφιανεψει καποιος σα και σενα και να τα χασει ολα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχείο