Η μεγάλη κλοπή σε μισθούς και συντάξεις – Διπλός φόρος από 1/1/2015 - Θα πληρώσουμε τον φόρο του 2014 και προκαταβολικά τον φόρο του 2015


- Σοκ! Τριπλό θα είναι το χαράτσι για όσους πληρώνουν προκαταβολή φόρου!

- Τα πάνω κάτω στη φορολόγηση για μισθωτούς και συνταξιούχους με πληρωμή φόρου κάθε μήνα

- Δεν θα υπολογίζεται μόνο ο μισθός ή η σύνταξη αλλά όλα τα εισοδήματα του φορολογούμενου

- Το νέο σχέδιο θα αρχίσει να ισχύει σταδιακά από το την αρχή του 2015

Τα πάνω κάτω έρχονται στο τρόπο φορολόγησης των πολιτών. Σε μια προσπάθεια να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και καθυστερήσεις στο φόρο το κράτος θα κρατάει προκαταβολικά τον φόρο που αναλογεί στους πολίτες από τα εισοδήματά τους.
Πρώτα... πειραματόζωα θα είναι και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Το σχέδιο προβλέπει η έναρξη του νέου συστήματος φορολόγησης να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 με τους πρώτους μισθούς και τις πρώτες συντάξεις του χρόνου δηλαδή θα γίνει και η αφαίρεση του φόρου.


Κάθε μήνα η παρακράτηση του φόρου και όχι με το εκκαθαριστικό της εφορίας

Στο φόρο δεν θα υπολογίζεται μόνο το εισόδημα από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά κάθε εισόδημα του φορολογούμενου (ενοίκια κλπ) Ο φόρος αυτός θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις (ή 14 για όσους εξακολουθούν να παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας) οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας, με τον τρόπο που ήδη γίνεται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.


Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση της περασμένης χρόνιας

Την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη.

Με την υποβολή της επόμενης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από τον πολίτη θα γίνονται και οι αντίστοιχες αναπροσαρμογές.

Με τον τρόπο αυτό το εκκαθαριστικό θα είναι επί της ουσίας μηδενικό, αφού η δήλωση θα λειτουργεί ως μέσω παρακολούθησης του εισοδήματος.


Η μεγάλη κλοπή στις τσέπες όλων με τον διπλό φόρο

Ποιο είναι το τρικ που ουσιαστικά οδηγεί σε διπλή φορολόγηση. Η φορολόγηση αυτή τη στιγμή αφορά στα εισοδήματα της περυσινής χρονιάς. Έτσι και για τα εισοδήματα του 2014 οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο το 2015. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως με βάση το νέο σχέδιο από την αρχή του χρόνου θα αρχίσει να παρακρατείται ο φόρος του 2015 από μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα προκαταβάλουν τον φόρο του 2015 και ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρώσουν και τον φόρο του 2014, για όσους μάλιστα προβλέπεται προκαταβολή και για το 2016 τότε μιλάμε για τρι0πλό φόρο!


Παραδείγματα για τον νέο τρόπο φορολόγησης

Κάπως έτσι ένας μισθωτός με μισθό 1.000 ευρώ και επιπλέον εισόδημα 400 ευρώ τον μήνα από κάποιο ενοίκιο θα παίρνει μισθό 915 ευρώ. Θα γίνεται δηλαδή παρακράτηση 44 ευρώ για τα έσοδα από τον μισθό του και 50 ευρώ για τα έσοδα από το ενοίκιο.

Με τον ίδιο τρόπο ένας συνταξιούχος με σύνταξη 1.333 ευρώ το μήνα και εισοδήματα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις 4.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνει σύνταξη αντί 1.333 ευρώ μόλις 1.173 ευρώ καθώς θα παρακρατείται φόρος 116 για τη σύνταξη και 43 ευρώ για τα άλλα εισοδήματα.


0 σχόλια:

Αρχείο