Ερώτηση του ΚΚΕ στον Κικίλια για τα ρεπό των αστυνομικώνΔιαβάστε την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στον υπουργό δημόσιας τάξης, για τα οφειλόμενα ρεπό, με θεμα: " Οξυμμένα προβλήματα του προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία ".

Σύμφωνα με πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νοτιοανατολικής Αττικής και Πειραιά, οξυμμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση σχετικά με υπηρεσιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το

προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι παραβιάζεται συστηματικά το Π.Δ 394/2001 που ρυθμίζει το χρόνο απασχόλησης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την εκτέλεση εσωτερικής υπηρεσίας. Το προσωπικό αυτό απασχολείται και σε νυχτερινή υπηρεσία, χωρίς την αντίστοιχη αποζημίωση που προβλέπεται από το νόμο.
Μεγάλος είναι και ο αριθμός των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων (ρεπό). Επίσης στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, χορηγείται το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Μονάδων, που είναι αποζημίωση για νυχτερινή υπηρεσία όπως προβλέπει ο νόμος 3205/2003. Το επίδομα αυτό με το νόμο 4093/2012 μειώθηκε από 2,93 ευρώ μεικτά για κάθε ώρα νυχτερινής υπηρεσίας σε 2,60 ευρώ. Η κυβέρνηση προϋπολογίζει κάθε χρόνο, γι’ αυτές τις χαμηλές αμοιβές, σχετική δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πληρωμή των νυχτερινών.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ Υπουργοί,
1. Πότε η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στις διακρίσεις σχετικά με τις αμοιβές της νυχτερινής υπηρεσίας στο δημόσιο τομέα.
2. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να καταβάλλεται έγκαιρα η πληρωμή της νυχτερινών ωρών υπηρεσίας.
3. Πότε θα χορηγηθούν στο προσωπικό της Αστυνομίας οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις.

Οι βουλευτές 
Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης
Σπύρος Χαλβατζής


0 σχόλια:

Αρχείο