Η Γάζα,το μεταναστευτικό και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Του ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ Μανώλη*,
Μια ανθρωπιστική τραγωδία παρακολουθούμε να εξελίσσεται αυτή την περίοδο στη Γάζα με κύριο θύμα τον λαό της Παλαιστίνης και κυρίως τα γυναικόπαιδα.
Ο στρατός του Ισραήλ, παρά την αντίθεση της παγκόσμιας κοινής γνώμης,προβαίνει σε μία παράλογη πολεμική πρακτική που από τις συνέπειες της,δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί εθνοκάθαρση.Αποτέλεσμα αυτών των θλιβερών γεγονότων είναι η μετακίνηση των χιλιάδων προσφύγων,σε ένα ταξίδι ζωής ή θανάτου μέχρι τη χώρα μας με τελικό προορισμό την Ευρώπη.
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες Σύριοι που εξαιτίας ενός τρομακτικού εμφυλίου πολέμου με 180.000 νεκρούς, προσπαθούν,με αυξανόμενο ρυθμό, να περάσουν στη χώρα μας με δυστυχώς πολλές φορές τραγικά θύματα τους ίδιους, στα νερά του Αιγαίου.Πρέπει να υπολογίζουμε και τους Ιρακινούς πρόσφυγες που εγκαταλείπουν το Ιράκ εξαιτίας της προέλασης του ISS,των φανατικών τζιχαντιστών.
Δυστυχώς στη χώρα μας κανείς απο αυτούς που κυβέρνησαν δεν ασχολήθηκε με τη μεταναστευτική πολιτική σοβαρά.Η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας λύνεται με τα κλειστού τύπου κέντρα κράτησης(ανοίγει νέο στο Σκαραμαγκά),τις μεγάλες εξορμήσεις τύπου Ξένιος Δίας και γενικά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του προσωπικού από την αστυνομία,το λιμενικό και όπως πληροφορούμαστε το πολεμικό ναυτικό, θα απασχολείται με τους πρόσφυγες ,άνευ σχεδιασμού και προγραμματισμού.
Η Ευρωπαϊκή ένωση αλλά και οι χώρες με γεωστρατηγικά συμφέροντα στη περιοχή αδιαφορούν,αν και η αιτία για αυτά τα αποτελέσματα είναι σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Τα στοιχεία δείχνουν τεράστια αύξηση εισροών με αυξανόμενο ρυθμό.Π.χ τον Ιούλιο φέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2013 είχαμε αύξηση 170% στις συλλήψεις.(εφ.Καθημερινή)
Αυτό δεν πρέπει οδηγεί σε ρατσιστικές αποκλίσεις,αφού η αλληλεγγύη στους αδύναμους και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας πρέπει να είναι εκ των ων ουκ άνευ,σε ένα κράτος δικαίου.
Μάλιστα,στην εποχή της οικονομικής παρακμής της χώρας ο"λαθρομετανάστης" βολεύει κάποιους που θα του ρίξουν τις ευθύνες, για όλα τα δεινά που μας βρήκαν και θα κρύψουν την πραγματική αιτία της κρίσης πίσω απο αυτούς τους ανθρώπους.
Η Κυβέρνηση όσο κλείνει τα μάτια σε σφαγές όπως στη Γάζα και όσο η φτώχεια διευρύνεται σε χώρες του τρίτου κόσμου,η Ελλάδα, ως πύλη εισόδου στη Ευρώπη,θα επηρεάζεται δυσανάλογα από τα κύματα προσφύγων,σε σχέση με την βόρεια Ευρώπη,οι κυβερνήσεις των οποίων μάλλον βολεύονται με μια Ελλάδα φρούριο.
Όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε ότι οι εγχώριες και Ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ που κυβερνούν αυτή την ώρα, προτιμούν να ασχοληθούν με τις τσέπες και τα κέρδη μερικών δεκάδων ολιγαρχών παρά με τις ζωές χιλιάδων ή και εκατομμύρια ανθρώπων.
Επομένως,είναι πρός το συμφέρον και του εργαζόμενου αστυνομικού να πιέσουμε για i)τη κατάργηση των κέντρων κράτησης και την αντικατάστασή τους από ανοικτά κέντρα υποδοχής με υπηρεσίες καταγραφής, διαμονής και παροχής υπηρεσιών υγείας, ii) την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου με πόρους και προσωπικό και iii) μια διαδικασία νομικής τακτοποίησης των μεταναστών που έχουν σταθερούς δεσμούς με την Ελλάδα. Παράλληλα απαιτείται η ριζική τροποποίηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ και του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, προς την κατεύθυνση της αναλογικής κατανομής των μεταναστών που εισέρχονται στα εδάφη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΜΑΡΓΕΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Eκλεγμένος Aντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ.
Mέλος Α.Π.ΑΣ.Α.


1 σχόλιο:

 1. Γεια σας Κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρημάτων. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχείο