Δήλωση Μανώλη Μαργετάκη στο vice.com για το Athens Pride


O Εμμ. Μαργετάκης, αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ, που επίσης συμμετείχε στο Athens Pride λέει πως: «Έχω βαθιά εδραιωμένη την πεποίθηση ότι υπέρτατη αρχή της δημοκρατίας πρέπει να είναι ο σεβασμός της αξιοπρέπειας των ανθρώπων ανεξάρτητα του φύλου, της φυλής, των θρησκευτικών ή των σεξουαλικών προτιμήσεων καθώς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και του σεξουαλικού προσανατολισμού.
Η ΕΛ.ΑΣ, σε αυτό πρέπει και μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο, στην παγίωση αλλά και στην προστασία των δικαιωμάτων των αδύναμων κοινωνικά τάξεων μεταξύ των οποίων και η ΛΟΑΤ κοινότητα στην χώρα μας. Επειδή όμως οι συντηρητικές αντιλήψεις είναι παγιωμένες και στην αστυνομία, ένιωσα την ανάγκη ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ να εκφράσω τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου εκ μέρους και πολλών συναδέλφων στο κίνημα της ΛΟΑΤ κοινότητας στην χώρα μας με την συμμετοχή μου στο Pride. Άλλωστε η αστυνομία θα αλλάξει προς το καλύτερο με την ενεργό συμμετοχή και των αστυνομικών από τα κάτω στην κοινωνία και στους δίκαιους αγώνες της, χωρίς τις σκιές του παρελθόντος και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

«Πολλοί από τους συναδέλφους μου αντιμετώπισαν αυτήν την πρωτοβουλία δυστυχώς με μία αμηχανία του τύπου ναι μεν αλλά. Αναμενόμενο βέβαια αφού αυτό συναρτάται με τον συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας. Και χωρίς να είμαι ομοφυλόφιλος θα υπάρξουν κάποια προβλήματα ή αρνητικά σχόλια όμως η βαθιά πίστη στο δίκαιο δεν με κάνει να αναθεωρώ την συμμετοχή μου. Στην αστυνομία είναι θέμα ταμπού να μιλήσει ανοιχτά κάποιος για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του,όπως και στην μεγαλύτερη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας. Από συναδέλφους μου που είναι ομοφυλόφιλοι και γνωρίζω, δυστυχώς επικρατεί ο φόβος και όχι άδικα», σχολιάζει ο κ. Μαργετάκης για τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρχουν από συναδέλφους του και καταλήγει:

«Η πορεία θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή από επίσημους φορείς του κράτους και να είναι περισσότερο πολιτικοποιημένη. Θα συμμετέχω και σε άλλες κινητοποιήσεις είτε αυτές αφορούν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας, είτε αφορούν τους πρόσφυγες, είτε τις αδύναμες οικονομικά τάξεις του λαού μας που χτυπήθηκαν άδικα και λυσσαλέα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης, οι οποίες πλήττουν φυσικά και τους αστυνομικούς».

πηγή:www.vice.com


0 σχόλια:

Αρχείο