Ώς προς τι η ενόχληση;Γιατί ενοχλεί η διαφάνεια; Εδώ και δύο χρόνια ως παράταξη εισηγηθήκαμε την πλήρη δημοσίευση και πλήρη διαφάνεια των οικονομικών στοιχείων των συνδικαλιστικών φορέων από τις ίδιες τις Ενώσεις, όπως είναι αυτονόητο. Μήπως η μη δημοσίευση του οικονομικού ισολογισμού απο την ένωση προς ενημέρωση των μελών της είναι μία απλή διαχρονική ''παράλειψη'' ή μήπως μία τακτική ωμής εν κρυπτό διαχείρισης;
Η ''εκτός θέματος'' ανακοίνωση της ένωσης Αθηνών στην αυτονόητη πράξη της δημοσιοποίησης του οικονομικού απολογισμού της απο την παράταξη μας, καθώς και το ότι δεν εκφράζει όλο το διοικητικό συμβούλιο και αναρτήθηκε εν αγνοία του, προκαλεί μόνο θλίψη και απογοήτευση για το πως λειτουργεί η ένωση.
Λυπούμαστε όμως και για την αίσθηση περί δημοκρατίας που έχουν στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Ουσιαστικά, μας ανακοίνωσαν ότι δεν δέχονται τον αντίλογο, την διαφορετική γνώμη και τελικά την ύψιστη αρχή σε μιά δημοκρατική κοινωνία, τη λογοδοσία. Μέσα στον πανικό τους μάλιστα, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν λασπολογόντας και υπεκφέυγοντας μέσα απο ανούσιες ανακοινώσεις, δεν διστάζουν να απαξιώνουν υπηρεσίες, που και οι ίδιοι Υπηρετήσαν, και να χαρακτηρίζουν ''ορντινάτσες και βαστάζους'' εκαντοντάδες συναδέλφους (πολλοί και μέλη τους)που υποτίθεται ότι τους εκπροσωπούν χωρίς να κατανοούν το μερίδιο ευθύνης που έχει η ίδια η ένωση.
Η παράταξη μας (Α.Π.ΑΣ.Α.) με τα μέλη της και με τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους της, συμμετέχει ενεργά, σε όλες τις δράσεις της ΕΑΣΥΑ και της ΠΟΑΣΥ και εκφράζεται μέσα απο τις ανακοινώσεις αυτων, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, εκτός και αν έχουμε αντίθετη άποψη την οποία εκφράζουμε δημοσίως, στα πλαίσια του ελεύθερου χρόνου που μας απομένει, καθώς δεν είμαστε ευνοημένοι απο συνδικαλιστικές άδειες
Αναφορικά με τον προσδιορισμό του ''συνδικαλιστή'' εμείς μαχόμαστε να αλλάξουμε την νοοτροπία της ΕΑΣΥΑ για συνδικαλιστές σε πολυτελείς ''ανακαινισμένες'' καρέκλες και στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφο στην κοινωνία, στον εργαζόμενο διαδηλώνοντας, διεκδικώντας και παρεμβαίνοντας στους χώρους εργασίας και στους δρόμους.
Η Α.Π.ΑΣ.Α. θα βρίσκεται απέναντι στο παλιό και στο κατεστημένο σύστημα εξουσίας (πολιτικών και συνδικαλιστών) και όσους το εκφράζουν και το διατηρούν. Για τη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια και τους Κοινωνικούς αγώνες δεν θα σιωπήσουμε με κάθε κόστος,άλλωστε αυτό είναι για μας συνδικαλισμός.

Υ.Γ. Παρόντες στην ''οικογενειακή'' Γενική Συνέλευση ήταν 55 άτομα απο τα 7500 και πλέον μέλη!!!, εκ των οποίων 2 καταψήφισαν και 3 Λευκά.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Α.Π.ΑΣ.Α.)

0 σχόλια:

Αρχείο