Η εμπλοκή και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στα γήπεδα
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Οι τραυματισμοί των συναδέλφων μας χθες το απόγευμα, πριν καν ξεκινήσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου «Απόστολος Νικολαϊδης», τα όσα προηγήθηκαν και κυρίως τα όσα επακολούθησαν, μόνο θλίψη και οργή προκαλούν σε όσους ακόμα έχουν απομείνει να προβληματίζονται για το παρόν και το μέλλον του «πρωταθλήματος», αλλά και για την εμπλοκή και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτήν την υπόθεση. Μια υπόθεση που θα διεκδικούσε τα χαρακτηριστικά της φαρσοκωμωδίας αν δεν υπήρχαν τραυματισμοί και κυρίως ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να θρηνήσουμε θύματα εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με την πολιτεία να επιβεβαιώνει ότι διαχρονικά και ανεξαρτήτως κομματικού χρωματισμού των κυβερνώντων,
 • τα γήπεδα εξακολουθούν να είναι «αρένες»,
 • οι αρμόδιοι παράγοντες και οι εν γένει εμπλεκόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου, «προστάτες» ενός ασύλληπτα ατιμώρητου εγκληματικού φαινομένου,
 • η Ελληνική Αστυνομία, η δημόσια εκείνη κρατική υπηρεσία επιβολής του νόμου και της τάξης, έρμαιο ποικιλώνυμων συμφερόντων και τέλος
 • ο συνάδελφος, το μονίμως θύμα όλης αυτής της απαράδεκτης και τραγικά επαναλαμβανόμενης ιστορίας να παρακολουθεί –έως– πότε να εκτυλίσσεται ένα άθλιο παιγνίδι στις πλάτες του, του ιδίου και της οικογενείας του, του θεσμού που πασχίζει να υπηρετήσει τίμια και αψεγάδιαστα.
Δυστυχώς, πιστέψαμε ότι επί νέας διακυβέρνησης, η εκπεφρασμένη βούληση της νέας αθλητικής ηγεσίας για ριζική παρέμβαση και αντιμετώπιση της καφρίλας των γηπέδων, θα είχε φέρει έστω κάποια θετικά αποτελέσματα εις τρόπον ώστε γεγονότα σαν και τα χθεσινά να ήταν οριστικά παρελθόν. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι με μεγαλόστομες διακηρύξεις και σχέδια επί χάρτου δεν αντιμετωπίζεται η βία των γηπέδων.
Απαιτούνται δραστικά μέτρα στο πλαίσιο μιας σοβαρής στρατηγικής για την οποία όσοι κληθούν να εφαρμόσουν, θα φέρουν και ακέραια την ευθύνη όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει δεχθεί αυτήν την πρόκληση, προτείνοντας στο αρμόδιο υπουργείο αμφίπλευρη συνεργασία αφενός διεκδικώντας ουσιαστική εκπροσώπησή του στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας αφετέρου δε συμβάλλοντας στην πρόληψη του φαινομένου στο πρωτογενές επίπεδο της διαμόρφωσης της αθλητικής συνείδησης, απαλλαγμένης από την κατάρα της εμπορευματοποίησης και θυματοποίησης της αθλητικής ιδέας στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Καλούμε την Πολιτεία να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες της με την ελπίδα ότι δεν θα υποκύψει στα μεγάλα συμφέροντα που δυναστεύουν το χώρο, θέτοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια τάξη στη χώρα μας.
Η Ομοσπονδία μας, τις προσεχείς ημέρες κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας θα ασχοληθεί ενδελεχέστερα με το χρονίζον αυτό ζήτημα, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τις επόμενες ενέργειές της και την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να θωρακιστεί ο συνάδελφος αστυνομικός που κάθε Σαββατοκύριακο δυστυχώς γίνεται «σάκος του μποξ» στα γήπεδα.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. 

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

1 σχόλιο:

 1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Γνωρίζουμε ότι η λήψη ενός νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

  Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

  Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & λάβετε απάντηση σε μια στιγμή

  Μπορείτε να μας ελέγξετε εύκολα στον ιστότοπό μας μέσω: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

  Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχείο