«Λαβράκι» για το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων–Συλλήψεις για ναρκωτικά και πλαστά χαρτονομίσματα!Τέλος στη δράση τριών εγκληματικών οργανώσεων που ενέχονται στην εισαγωγή από την Αλβανία και στην περαιτέρω διακίνηση στην ελληνική αγορά ναρκωτικών ουσιών,
καθώς και στην παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, έβαλαν το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Άνω Λιοσίων.
Στη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, την Κυριακή σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άνω Λιόσια, Χασιά Κολωνό, Πετρούπολη, Ίλιον, Ελληνικό και Αγίους Αναργύρους), συνελήφθησαν συνολικά 13 μέλη τους, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά.
Πρόκειται για δέκα Έλληνες, ηλικίας 24 έως 65 ετών, και τρεις Αλβανούς, 35, 47 και 57 ετών. Επιπλέον, αναζητούνται άλλα 18 άτομα, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί έξι. Πρόκειται για τρεις Έλληνες 48, 50 και 51 ετών και ισάριθμους Αλβανούς, δύο 24χρονους κι έναν 48χρονο.
Οι τρεις αυτές εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τις αρχές του 2015. Η πρώτη εισήγαγε από την Αλβανία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, που αποθήκευε και διακινούσε στην Ελλάδα. Η δεύτερη διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς. Το ηγετικό μέλος της ανήκε και στην πρώτη οργάνωση, συνεργαζόταν και με την τρίτη οργάνωση, που ενέχεται στην παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν 11 έρευνες σε σπίτια των εμπλεκομένων, όπου διαπιστώθηκε ότι τα δύο χρησιμοποιούνταν ως χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών και άλλο ένα ως εργαστήριο παραχάραξης.
Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χασίς βάρους 10 κιλών και 300 γραμμ., μικροποσότητα κοκαΐνης, πλαστά χαρτονομίσματα εικονικής αξίας 2.740 ευρώ, εξοπλισμός εργαστηρίου παραχάραξης χαρτονομισμάτων, πλαστό διαβατήριο, πλαστή άδεια οδήγησης, 2.215 ευρώ, τρία πιστόλια, δύο κυνηγετικά όπλα, 37 φυσίγγια, τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα εκ των οποίων τα δύο διαμορφωμένα με κρύπτες, καθώς και μία μοτοσικλέτα.
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Επιπλέον, ο 35χρονος Αλβανός είναι ήδη προφυλακισμένος, ενώ και σε βάρος 46χρονου Έλληνα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

0 σχόλια:

Αρχείο