Εις το ορθόν λόγω....παραπληροφόρησης!!Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με δημοσιεύματα διαδικτυακών μέσων με τα οποία αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος δήλωσε στις ομοσπονδίες ότι: «αποστρατευτείτε ή ζητήστε μετάταξη» και ότι δήθεν καταργούνται τα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, τα οποία και εμείς αναδημοσιεύσαμε και οφείλουμε να αποσύρουμε.

Στις κρίσιμες αυτές ώρες όπου διακυβεύεται το μέλλον των ταμείων μας και του συνταξιοδοτικού μας συστήματος, δημοσιογραφικά τερτίπια, προπαγάνδες και παραπληροφορήσεις δεν χωράνε, όπως επίσης και συμφέροντα ξένα προς αυτά των συναδέλφων. Απο μεριά μας θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους απο εγκυρες πηγές για τις εξελίξεις και εργασιακά ζητήματα που τους αφορούν, χωρίς διαστρέβλωση της αλήθειας, καθώς δεν αποτελούμε ομάδα ''στρατευμένων δημοσιογράφων'' αλλά συνδικαλιστική παράταξη διεκδικώντας το δίκαιο των αστυνομικών.Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας
Οι συνήθεις κύκλοι της παραπληροφόρησης διαδίδουν στο διαδίκτυο ότι ο Υπουργός Εργασίας σε συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ενστόλων τάχα δήλωσε «αποστρατευτείτε ή ζητήστε μετάταξη» και ότι δήθεν καταργούνται τα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρόκειται για πλήρη διαστροφή της αλήθειας. Σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα, ο Υπουργός ρώτησε τους παρισταμένους αν συμφωνούν με πρόταση που του είχε τεθεί σε συνάντηση με οργάνωση ενστόλων να έχουν την δυνατότητα όσοι αποστρατεύονται λόγω δυσμενούς κρίσης να μπορούν να μετατάσσονται σε άλλη θέση του δημοσίου αντί να πηγαίνουν σπίτι τους. Πρόκειται, συνεπώς, για νέο δικαίωμα, όχι για υποχρέωση που τέθηκε απλώς ως θέμα προς συζήτηση. Ως προς τα θεμελιωμένα δικαιώματα ο Υπουργός δήλωσε ότι κατοχυρώνονται πλήρως. Η μεταρρύθμιση γίνεται για το συμφέρον των ασφαλισμένων, με βάση τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.


0 σχόλια:

Αρχείο