Συνελήφθη ταχυδρομικός υπάλληλος γιατί παραβίαζε ταχυδρομικούς φάκελους και υπεξαιρούσε χρηματικά ποσά ή/και αντικείμενα
Σε ορισμένες περιπτώσεις, που εντόπισε φάκελους με ινδική κάνναβη (χασίς), τους παρέδωσε σε συνάδελφο του, ο όποιος συμπεριλαμβάνεται στη σχηματισθείσα δικογραφία


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (03-02-2016) στη Θεσσαλονίκη, 56χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση στην υπηρεσία και παραβάσεις των διατάξεων για τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους, κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ένα ακόμη ταχυδρομικό υπάλληλο, ο όποιος κατηγορείται για συναφείς παραβάσεις, πλην όμως, λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν συνελήφθη.
Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε στο πλαίσιο εξέτασης παράπονων και καταγγελιών, από πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για παραβίαση επιστολών τους, που περιείχαν διάφορα χρηματικά ποσά ή/και αντικείμενα.
Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι ο 56χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας, την 02 προς 03-02-2016, ως ταξινομητής των ΕΛ.ΤΑ, άνοιξε τρεις επιστολές και υπεξαίρεσε δυο ψηφιακούς δίσκους μουσικής (cd), οι οποίοι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο εργασίας του.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο χώρο εργασίας του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα,
  • συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 23,3 γραμμαρίων,
  • συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,4 γραμμαρίων,
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) καθαρού βάρους 3,7 γραμμαρίων
Από την περαιτέρω έρευνα προκύπτει ότι ο συλληφθείς, από το 2011, τις χρονικές περιόδους που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο πόστο, άνοιγε συστηματικά φάκελους και υπεξαιρούσε -κατά περίπτωση- διάφορα χρηματικά ποσά ή/και αντικείμενα.
Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, που εντόπισε φακέλους με ινδική κάνναβη (χασίς), τους παρέδωσε στον συγκατηγορούμενο συνάδελφο του, μετά από παρότρυνση του ιδίου.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η προανάκριση διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
0 σχόλια:

Αρχείο